d
Mzy.hu logó

Adwords hirdetés - (0036) 20 521 42 24

KeresőoptimalizálásMi az az Adwords hirdetés?

A Google találati listáinak tetején a természetes keresési eredmények fölött, és sokszor mellett is lehet látni halvány háttérrel megkülönböztetve a rövid, szöveges hirdetéseket. Ezek az Adwords hirdetések.

Tulajdonképpen szöveges linkek, amelyek azokra a kulcsszavakra történő rákereséseknél jelennek meg, amelyeknél akarjuk. Például ha van egy debreceni kerékpár boltom, akkor beállíthatom, hogy csak akkor jelenjen meg a hirdetésem, ha valaki a "kerékpár Debrecen" szóösszetételre keres rá. Így nagyon jól célozhatók a hirdetések. El tudom érni, hogy csak olyan látogatókért fizessek, akiket valószínűleg tényleg érdekel a honlapom tartalma, és vásárlók vagy ügyfelek lehetnek belőlük. A kerékpárboltos példát folytatva: nem fog megjelenni a hirdetésem olyanoknak, akik nem Debrecenben, hanem a Dunántúlon keresnek kerékpárboltot. Ha pedig nem jelenik meg nekik, akkor nem is fognak rákattintani a hirdetésemre. Ez pedig azért nagyon fontos, mert az Adwords hirdetések fizetése kattintás alapon történik.

Mennyibe kerül?

Minél nagyobb a verseny az adott kulcsszóra, annál nagyobb a kattintásonkénti költség. Ez az összeg folyamatosan, akár percről percre változik, egyfajta állandó licit formájában. Minél többen akarnak hirdetni egy kulcsszóra, annál drágább egy kattintás, vagyis egy látogató. Egy kattintás ára átlagosan 30-200 forint között van. A költségeket nagyon jól kordában lehet tartani. Például be tudjuk állítani, hogy maximálisan mennyit szeretnénk költeni egy nap alatt, és ha elértük azt az összeget, akkor aznap már nem jelenik meg a hirdetésünk.

Mi történik, ha rosszakaróim vagy a konkurencia csak azért kattintgat a hirdetésemre, hogy nekem pénzbe kerüljön?

Ezt a Google nem hagyja. Ha ezt lehetne csinálni, akkor nyilván sokan élnének ezzel az eszközzel, ami pedig azt eredményezné, hogy senki nem hirdetne az Adwords-el. Mivel pedig a Google-nek az Adwords hirdetések jelentik a legfőbb bevételi forrását, nyilvánvaló, hogy ez ellen mindent megtesz. Létrehozott egy nagyon bonyolult programot, amellyel meg tudja állapítani, hogy melyek az úgynevezett ellenséges kattintások. Nézik az ip címeket, a weboldalon töltött időt, a látogató magatartását és szokásait, a visszalátogatások gyakoriságát és még számtalan dolgot. A program pontos működését senki nem tudja, de a lényeg, hogy a kijátszása olyan, milliárdokat felemésztő, logisztikai és programozói munkát követelne meg, hogy nincs olyan konkurencia, aki miatt ezt érdemes lenne véghezvinni. Ha a Google ellenséges kattintásokat észlel, annak árát maradéktalanul jóváírja a hirdető számláján.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, akinek a látogatóiból elég nagy arányban lesznek vásárlók vagy ügyfelek, és szolgáltatásaiból vagy termékeiből elegendő haszon származik ahhoz, hogy megérje kifizetni a kattintási költségeket. Ezt minden esetben megvizsgáljuk, mielőtt elindítunk egy Adwords kampányt, hogy meg tudjuk mondani, érdemes- e ezen a módon hirdetnie az ügyfélnek.

Vannak olyan esetek is, amikor sokkal jobban megéri Adwords hirdetéseket alkalmazni, mint keresőoptimalizálni.

Meg tudom-e csinálni magam is az Adwords kampányt?

Igen. Bárki létrehozhat magának Adwords fiókot, a hozzávaló adminisztrációs felület pedig mindenki számára elérhető és programozói tudás nélkül használható. Akkor érdemes minket felkérnie erre a munkára, ha sok pénzt szán az Adwords kampányra, és nagyon fontos, hogy a hirdetések szövege és a beállítások ideálisak legyenek. Nagyobb összegeknél a mi díjazásunk sokkal kevesebb, mint amennyit meg tudunk Önnek spórolni a tapasztalataink segítségével. A Google a kattintásonkénti díj meghatározásánál és a hirdetésünk elhelyezésénél figyelembe veszi a hirdetés minőségét is. Vagyis, hogy meghatározott számú megjelenés esetén hányan kattintanak rá.

 

 

Lefelé mutató nyíl - honlapkészítőHogyan tovább?
Facebook
A kattintás alapú Facebook hirdetésekről szeretnék többet megtudni.
keresőoptimalizálás - Mzy
A keresőoptimalizálással kapcsolatban szeretnék tájékozódni.
linképítés - Mzy
A linképítésről szeretnék tájékozódni.

kapcsolat
Felveszem a kapcsolatot az Mzy.hu Online Piacszerző Ügynökséggel.

Adwords hirdetés Miskolc, Budapest, Debrecen - (0036) 20 521 42 24